ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Размер на шрифта: A A A Назад

КУЛТУРЕН ДОМ НА НЕФТОХИМИКА

През юни 2012 година ОП "Летен театър, фестивали и концерти" поема и управлението на Културен дом на Нефтохимика, който е разположен в централната част на гр. Бургас, с адрес площад "Тройката" № 1. Той е открит през 1975 година и е публична общинска собственост. Предназначен е за провеждане на разнообразна културна и стопанска дейност. 

Сградата на "Културен дом" -НХК е обновена по проект "Реконструкция, ремонт и обновяване, внедряване на мерки за енергийна ефективност в Културен дом на Лукойл Нефтохим".

Той се реализира чрез комбинираната подкрепа на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014- 2020, финансов инструмент Фонд за градско развитие за регионите София и Южна България от Фонд за устойчиви градове и собствен принос на Община Бургас.

Домът на нефтохимика вече разполага с 8 многофункционални и напълно обновени в духа на новите тенденции зали.

"Зрителната зала", която е най-голямата, разполага с 514 места, оркестрина и сцена с въртящ се механизъм.

Камерната зала в културния център, също дава възможност за провеждане на различни събития. Тя  е подходяща за репетиции, изложби, конференции. Оборудвана е с огледала и станки за балет, може да се използва и като картинна галерия.

Две нови зали са обособени в надстройката на Дома на нефтохимика. Те са с площ от 135 и 85 кв. метра и разполагат с огледала, станки за балет, озвучаване. Подходящи са за изложби, семинари и презентации.

 Дома на нефтохимика има обособени няколко ателиета, които може да се използват за обучение по музика и рисуване.

Изцяло обновени и обзаведени с огледала и специални лампи са гримьорните. Така се осигуряват добри условия за подготовка на артистите и бърза смяна на костюмите по време на представление.

Фоайето също е многофункционално. Оборудвано е със конструкции за окачване на картини, за да може в него да се провеждат изложби. По стените са монтирани големи монитори за излъчване на видеоматериали и презентации. 

Удобствата за хората с увреждания също са акцент при реконструкцията. Монтирани са два асансьора за лица с колички в северното и южното крило. Във вътрешната част са монтирани две пасарелки, които позволяват на хората с увреждания да стигат до всяка точка в сградата без да излизат от нея.

НХК ОТДАВА ПЛОЩИ И ЗАЛИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА:

БИЗНЕС СРЕЩИ, ТАНЦОВИ И ТЕАТРАЛНИ ШКОЛИ, АРТ АТЕЛИЕТА, РЕПЕТИЦИИ НА МУЗИКАЛНИ И ИНСТРУМЕНТАЛНИ ГРУПИ, СПОРТНИ ЗАНЯТИЯ, ИЗЛОЖБИ, КОНФЕРЕНЦИИ, СЕМИНАРИ И ДР.

КОНТАКТИ

КОНТАКТИ