Кметът посети децата от втория център от семеен тип

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 25 април 2013
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Кметът посети децата от втория център от семеен тип

Кметът Димитър Николов се срещна днес с децата, настанени във втория център от семеен тип, осигурен от Община Бургас, и се запозна с условията, в които те ще живеят, докато навършат 18 години.

8-те момчета и момичета не скриха радостта си от новия дом и лично разведоха кмета из всички помещения на просторната къща.

"Това е вторият център от семеен тип, който сме осигурили. Целта ни е да закрием стария дом от казармен тип "Ал.Г. Коджакафалията" и да  създадем една по-добра среда за живот и развитие на децата без родителска грижа", обясни кметът Николов. Той похвали момичетата и момчетата за старанието, с което поддържат новия си дом и  за добрия успех в училище.

Като на новодомци Николов им подари цветя, които да засадят в двора на новата си къща.

За тези деца са изчерпани всички възможности за оставане и връщане в биологичното семейство, настаняване в семейството на близки и роднини или в приемно семейство. В центъра за тях ще се грижи 6-членен персонал.

"Тук децата ще придобият социални умения и житейски опит, ще бъдат по-обгрижвани и същевременно под денонощен контрол", обясни зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян.

Цялостният ремонт на къщата, в която те ще живеят, е извършен от ОП "Общински имоти" и е на стойност 55 000 лв. Ремонтирани са фасадата, дворното пространство, сменени са дограмите на врати и прозорци, всички ВиК и ел. дейности, покривното пространство.

Децата и персоналът се радват на прекрасни съседски взаимоотношения, което много ни радва, коментира Мая Казанджиева, дириктор дирекция "Социални дейности".    

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 7274 Последна промяна: 12:56:58, 25 април 2013