Правят спортно игрище в Борисовата градинка, още две нови са готови

Размер на шрифта: A A A Назад
сряда, 24 април 2013
Публикувано от: Стефан Минчев
Правят спортно игрище в Борисовата градинка, още две нови са готови

Община Бургас продължава да строи нови спортни игрища, които бургазлии да ползват безплатно. Такова се изгражда в момента в Борисовата градинка. Вместо стария асфалт там ще бъде положено акрилно покритие, върху което ще се играе баскет/волейбол. На игрището ще има уреди за практикуване на фитнес на открито и ново осветление. То ще е готово до средата на месец май. Обектът бе инспектиран от кмета Димитър Николов и директора на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов.

Те посетиха още две нови спортни игрища, които вече се ползват от бургазлии абсолютно безплатно. Едното е футболно, намира се зад Военна болница, до бл. 88 в к-с "Братя Миладинови" - тази година там беше поставена настилка от изкуствена трева и нова ограда, до няколко дни ще има и ново осветление. Второто игрище е в к-с "Лазур". Миналата година то беше с асфалтово покритие. През 2013-та вече е разделено на две части - едната е футболно игрище, покрито с изкуствена трева, а другата съвсем скоро ще стане площадка за баскет/волейбол с акрилно покритие. 

"Интересът към тези игрища е голям. Ще продължим да ги изграждаме не само в града, но и в съставните селища. Пазете ги, те са ваши!", каза кметът Николов.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 6366 Последна промяна: 14:53:24, 24 април 2013