Със звук и светлина закриха „Включи града“ /ВИДЕО/

Размер на шрифта: A A A Назад
понеделник, 25 март 2013
Публикувано от: Кристина Вълчева
Със звук и светлина закриха „Включи града“ /ВИДЕО/

 

*Започва подготовката на третото издание на фестивала

 

С уникално звуково-светлинно шоу на Пантеона беше закрит вчера фестивалът "Включи града". Препълненият площад пред емблематичния бургаски паметник бе огласен от авторските сетове на диджеите М-tak и Stanx, които нажежиха атмосферата и подготвиха сетивата за предстоящия спектакъл. Събитието постави финалната точка на второто издание на фестивала за иновативно изкуство "Включи града", който остави истинска еуфория след себе си. Съвременното изкуство вече не е чуждо на бургазлии. И в трите фестивални дни любимата Морска градина бе окупирана от над 70 събития, които събраха на едно място хиляди хора от няколко поколения с различни интереси и предпочитания, но обединени от позитивно настроение и интерес към изкуството. Специално за фестивала в Бургас бяха дошли гости и от други градове в страната.

20 000-на е достигнатата аудитория чрез фейсбук страницата на "Включи града". Там фейс-активистите ставаха свидетели на своевременното отразяване на случващото се чрез снимки, видео материали и коментари.  Случващото се в рамките на трите фестивални дни се следеше от хиляди хора и през сайта на фестивала, благодарение на камерите, излъчващи сигнал в реално време от най-горещите точки. За гладкото протичане на "Включи града" отново се грижиха и верните доброволци, които със своята инициативност и позитивизъм направиха "Включи града" още по-усмихнат и привлекателен за всички.

Разбира се, всеки край е едно ново начало. Ето защо точката за второто издание на "Включи града" веднага е последвана от старт в подготовката за предстоящия трети тур на феста през 2014 г.

 

"Включи града" се организира в рамките на проект на Община Бургас "Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще", Договор № BG161PO001/1.1-10/2010/004, финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

 

"Включи града" е в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 11407 Последна промяна: 15:33:41, 29 януари 2021