Юлиан Вергов представя довечера “Уроци по немски” в НХК

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 29 юли 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Юлиан Вергов представя  довечера “Уроци по немски” в  НХК

В предпоследния фестивален ден на 29 юли от 20:00 часа бургазлии ще гледат филма на Павел Г. Веснаков “Уроци по немски”. Главната роля е поверена на Юлиан Вергов, а филмът спечели Специалната награда на журито и Наградата на ФИПРЕССИ на 25-ия София Филм Фест през март тази година.

Кинофеновете ще могат да дискутират филма на специална среща с Юлиан Вергов, която ще се проведе на 30 юли в 11 часа в двора на Културен дом НХК. Това ще бъде и последната публична среща с екип на филм в рамките на тазгодишния фестивал.

Реставрирано копие на “Мера споредъ мера” също е в афиша на фестивала. Втора и трета серия са с вход свободен и ще бъдат показани съответно на 29 юли от 18 часа и на 30 юли от 17 часа.

На 30 юли след официалната церемония и раздаването на наградите на 19-ото издание на “София филм фест на брега” в Бургас публиката ще може най-накрая да види дългочакания игралния филм “Петя на моята Петя” на режисьора Александър Косев.

Филмът е посветен на голямата бургаска поетеса Петя Дубарова, снимките са правени в морския град, а във филма участват над 500 бургазлии като статисти.

Гости на фестивала са продуцентът Николай Урумов, актьорите Юлиан Вергов, Алена Вергова, Александра Костова и Мони Монев, които ще бъдат на разположение за въпроси след филма.

Билети се продават на каса “Часовника” или в НХК 30 минути преди началото на прожекциите.

Цената на единичен билет е 8 лв, за учащи и пенсионери – 5 лв. Предвидени са отново карти с по 10 и 20 билета на цена съответно 60 и 100 лв. Учащи и пенсионери за първи път ще могат да си купят карти с намаление – 10 билета за 40 лв. и 20 билета за 80 лв.

Фестивалът се организира от "Арт Фест", с финансовата подкрепа на община Бургас, спонсори и приятели.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 899 Последна промяна: 15:42:24, 02 август 2021