Емблематичният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста стартира в събота в по-ранен час

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 29 юли 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
 Емблематичният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста стартира в събота в по-ранен час

Емблематичният за Бургас плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста /6400 метра/ ще се проведе на 31 юли, събота .

Той беше отложен с две седмици, заради лошите метеорологични условия на 18 юли.

Организатори са ПК"Метропол" и Община Бургас, с подкрепата на Военноморски сили и Морска администрация.

Заради друго спортно мероприятие в акваторията на Бургаския залив в същия ден, стартът на плувния маратон от остров Света Анастасия ще бъде с по-ранен час - 9:15.

Заради това и корабчето, което ще транспортира участниците до началната точка ще тръгне от магазията на Морска гара в 8:15 - 8:20 часа. Организаторите са се погрижили да има резервна лодка, която да извози до Острова тези, които пристигнат в последния момент. Тя ще потегли в 8:30 часа. "Желателно е, всички участници да бъдат на линия навреме и да се качат на общинското корабче "Света Анастасия", приканиха от ПК"Метропол".

Всички навършили 16 годишна възраст младежи, девойки, мъже и жени от Бургас, региона и цялата страна могат да се запишат за участие в атрактивното състезание рано сутринта на Морска гара в деня на провеждането му в събота или предварително на имейл [email protected] или на телефон 0888 239 720. Всички трябва да преминат и задължителни медицински прегледи.

Гости на бургаския маратон в събота се очаква да бъдат легендарния Петър Стойчев и личния му треньор Красимир Туманов.

Община Бургас осигурява солиден награден фонд за най-добрите. Всички мъже и жени, попаднали в Топ-6 на плувния маратон ще получат парични премии, съответно 700, 500, 350, 250, 200 и 150 лева в двата пола. Парични награди за първи път ще получат и най-добрите 8 плувци-маратонци на възраст над 45 години.

Награждаването на плочата на Моста ще започне в 12:00 часа.

 

Велизар Маджаров

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1489 Последна промяна: 15:30:21, 02 август 2021