Две бургаски училища обмениха иновативни практики

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 20 май 2021
Публикувано от: Стефан Минчев
Две бургаски училища обмениха иновативни практики

На 18 май 2021 година  ученици със специални образователни потребности от СУ „Св. св. Кирил и Методий” гостуваха на ОУ „Антон Страшимиров”. Двете училища обмениха иновативни практики по НП „Иновации в действие”. На дейностите присъстваха Павлина Алексиева – старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО – Бургас, ръководителите на гостуващата група от СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Марияна Георгиева - старши ресурсен учител и треньор по боче и Светла Тодорова – логопед, и представителите на домакините от ОУ „Антон Страшимиров” – Дияна Петкова - директор, Антоанета Христова, Сергей Велков и Гергана Атанасова - зам. директори, както  и ресурсният учител Радка Кирова.

Гостите демонстрираха играта боче и споделиха уменията си в спортен турнир заедно с новите си  приятели от ОУ „Антон Страшимиров”. Боче е спорт, при който не са необходими физически усилия, но се изискват внимание и концентрация.

След спортното мероприятие екипът на ОУ „Антон Страшимиров” представи интегриран урок по физическо възпитание и спорт и английски език. Под ръководство на учителя си Петър Райков второкласниците показаха по интересен начин своите знания по английски език, съчетани с физическа активност. В игрите се включиха и възпитаниците на СУ „Св. св. Кирил и Методий”. Много награди, усмивки, нови приятелства и знания съпътстваха дейностите през целия слънчев ден. Споделените добри практики със сигурност ще имат своето продължение в двете бургаски училища. Спортът е важен за всички деца, учи ги на правила и толерантност.Той е мощен фактор за социализация на учениците със специални образователни потребности.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1476 Последна промяна: 14:31:10, 20 май 2021