Дезинфекционна станция – Бургас извършва пръскане против гъсеници

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 15 юли 2021
Публикувано от: Димитър Шишманов
Дезинфекционна станция – Бургас извършва пръскане против гъсеници

Дезинфекционна станция – Бургас извършва специални обработки срещу разпространението на гъсеници на бялата американска пеперуда.

Месеците юни и юли са единият от пиковите периоди в развитието на ларвите, което е причината често да бъдат срещани в градска среда. Наличието им в короните на дърветата се разпознава по появата на паяжини по клоните и унищожената листна маса.

Обработките срещу гъсеници се извършват с модерна техника. Специализираният автомобил разполага с тръба за разпръскване на аерозол, която може да бъде насочвана под много широк ъгъл и да обхваща голяма площ. Пръскане се извършва и ръчно със специален пистолет, който дава възможност да се достигне височина на обработване над 15 метра.

Модерната машина на Дезинфекционна станция – Бургас позволява да се обработват целите корони на дърветата, което гарантира висока ефективност на работата.

Пръсканията срещу гъсениците на бялата американска пеперуда се извършват по подадени сигнали. Третиране се прави на дърветата и прилежащите им терени с биологичния препарат ГИПЕЛ ВП.

Наред с пръскането против гъсеници, Дезинфекционна станция – Бургас продължава по график и обработките срещу комари.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 722 Последна промяна: 10:21:42, 19 юли 2021