ЕКСПОЗИЦИОНЕН ЦЕНТЪР ФЛОРА БУРГАС

Размер на шрифта: A A A Назад

ПРОГРАМА

Изложба "70 години от рождението на Емил Чакъров"

Експо център „Флора“ – зала 2

От 09:00 до 17:00ч.

Вход свободен

Изложбата е посветена на световноизвестния диригент Емил Чакъров, творчеството и личността на именития музикант. Тя включва снимки и материали, свързани с неговия кратък, но динамичен творчески път. Емил Чакъров е роден е през 1948 г. в Бургас. Завършва Музикалното училище в София като цигулар в класа на Петър Арнаудов. Когато е на 15, той започва да изучава дирижиране в Софийската консерватория и осем години по-късно е най-младият лауреат на конкурса по дирижиране "Херберт фон Караян" в Берлин. Впоследствие става негов асистент в оперните продукции в Залцбург и Берлин. Емил Чакъров е дирижирал Берлинската филхармония, Бостънския симфоничен оркестър, Израелската филхармония, Френския национален оркестър, Лондонския симфоничен оркестър, Оркестъра на Лос Анжелис, Оркестър Tonhalle, Цюрих и Чешкия филхармоничен оркестър. Дирижира редовно в продължение на много години Ленинградската филхармония в самия Ленинград, осъществявайки с нейните музиканти многобройни записи и турнета в Германия, Австрия и Италия

Фотографска изложба "Копнеж по Италия"

Експо център „Флора“ – зала 2

От 09:00 до 17:00ч.

Вход свободен

Изложба „Копнеж по Италия“ е съвместен проект на Италианският културен институт в София и Агенция "Булфото“. „Началото си тази изложба води от първите дни на социалното дистанциране в България. По времето, когато Италия понасяше първите удари на епидемията, забелязах как започва да се променя отношението към италианците по софийските улици. Много минувачи ги гледаха с подозрение и враждебност. Тогава реших да опитам да припомня доброто чувство, което винаги сме имали помежду си от времето, когато всяка снимка от Италия, публикувана в социалните мрежи, носеше харесвания, усмивки и сърчица. Започнах да публикувам във фейсбук една по една снимки от своите пътешествия из Италия, заедно с кратък текст за някакъв любопитен и интересен факт от кадъра. Публикациите веднага набраха популярност сред приятелите и вярвам, че успях да запаля онова усещане, което ни кара да копнеем отново да отидем там" - казва Евгени Димитров, управител на "Булфото", който е автор на фотографиите и на текста към тях. Сред фотосите на изложбата може да разпознаете типични за Италия места, като Мавзолеят, град Помпей и типичните улички на романтиката.

Изложба на фотографии и макети на Пясъчния фестивал

Експо център „Флора“ – зала 3

От 09:00 до 17:00ч.

Вход свободен

Във фотографската изложба може да се проследи целият път, който измина Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас от създаването си досега. От какво представлява теренът преди подготовката на Фестивала, до момента, в който и последният детайл е изчистен, за да изгрее в целия си блясък. Трудно е да си представим, че едно десетилетие може да бъде запечатано само в няколко кадъра. Доказателството е именно тази изложба, която е посветена на 10-то юбилейно издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас. Неповторимите кадри, изразяващи замислените и концентрирани погледи на скулпторите, техните мимики, жестове и енергия, са уловени и запечатани от фотографа Венелин Тодоров. В допълнение към изложбата може да разгледате и 5 уникални макета на Пясъчния фестивал. Макетите на всички фигури от изданието на Фестивала на пясъчните фигури от 2015 до 2019г. са изработени от 3D дизайнери, като произведенията пресъздават с абсолютна точност формите и пропорциите на пясъчните творби.

Пролетен базар на изкуствата и занаятите

от 22 до 25 април 

Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2021

от 8 до 16 май

Осемнадесета туристическа борса "Вашата ваканция"

14 и 15 май

Арт уикенд НОВАТА РЕАЛНОСТ 

22 и 23 май

За туризма от А до Я - изложение - договаряне за професионалисти

от 28 до 30 май 

"Джаз в Бургас" - музикален фестивал 

16 и 17 юли

20 и 21 август

Wine and Spirits Fest Burgas 2021

от 23 до 25 юли 

ЕКСПОЗИЦИОНЕН ЦЕНТЪР ФЛОРА БУРГАС

ЕКСПОЗИЦИОНЕН ЦЕНТЪР ФЛОРА БУРГАС

ЗА КОМПЛЕКСА
обширни прилежащи територии

 ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ПРЕЗ 2015 Г. ДО ДНЕС ЕКСПО ЦЕНТЪР "ФЛОРА" Е ДОМАКИН НА НАД 300 СЪБИТИЯ

ЕКСПО ЦЕНТЪР "ФЛОРА" БУРГАС Е ПРИТЕГАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА НАД 15 000 ДУШИ ГОДИШНО.

Изложения, конгреси, галавечери и награждавания, браншови събирания,културни прояви, музейни експозиции, партита, сватби и балове

Флора Бургас е мястото, което със своята мултифункционалност, уникално разположение в непосредствена близост до морския бряг и техническо оборудване от най-висок клас, е подходящо за провеждане на всякакъв вид събития.

Изложения, конгреси, галавечери и награждавания, браншови събирания,културни прояви, музейни експозиции, партита, сватби, балове - всяко едно от тези събития ще намери най-добра реализация именно във Флора Бургас.

Уникалността на най-новия експозиционен център в България се разгръща в иновативен «зелен» и функционален дизайн на сградата, с което се постига оптимална площ за експозиции, изключително удобна мобилност при съчетаване на отделните зали.

Във Флора Бургас могат да се реализират събития от всякакъв формат и мащаб.

 

КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ

КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ

КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ

 • КОНЦЕРТИ 
 • ИЗЛОЖБИ
 • ФЕСТИВАЛИ
 • АВТОРСКИ ПРЕДАВАНИЯ
 • ДЕТСКИ ПРАЗНЕНСТВА
 • ЛИТЕРАТУРНИ ЧЕТЕНИЯ

ИЗЛОЖЕНИЯ

ИЗЛОЖЕНИЯ

ИЗЛОЖЕНИЯ

 • ЕСПО ЗОНИ
 • ДЕМОНСТРАЦИОННИ ПЛОЩИ
 • ТЪРГОВСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ

БИЗНЕС ФОРУМИ

БИЗНЕС ФОРУМИ

БИЗНЕС ФОРУМИ

 • Семинари
 • Конференции
 • Продуктови презентации
 • Фирмени обучения

ОБЩЕСТВЕНИ И ЧАСТНИ СЪБИТИЯ

ОБЩЕСТВЕНИ И ЧАСТНИ СЪБИТИЯ

ЕЖЕГОДНО МЕЖДУНАРОДНО ЦВЕТНО ИЗЛОЖЕНИЕ

ЕЖЕГОДНО МЕЖДУНАРОДНО ЦВЕТНО ИЗЛОЖЕНИЕ ЕЖЕГОДНО МЕЖДУНАРОДНО ЦВЕТНО ИЗЛОЖЕНИЕ

ЕМБЛЕМА на ЕКСПО ЦЕНТЪР "ФЛОРА" е едноименното изложение на цветя с международно участие.

С традиции от 1980 г. Изложбата "Флора Бургас" събира на едно място най-добрите български и чуждестранни фирми за цветя.

ОБОРУДВАНЕ

ОБОРУДВАНЕ

ЕКСПОЗИЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ФЛОРА" РАЗПОЛАГА С ПРОФЕСИОНАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ОТ ВОДЕЩИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА ВСЯКАКЪВ ВИД СЪБИТИЯ:

 • конферента система на BOSH с 50 микрофона;
 • черен роял YAMAHA;
 • мултимедийни проектори и 180 градусова проекция;
 • предаване на живо и др.

За подробна информация относно условия за наемане и пълен списък с наличната техника може да се свържете с нас.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Флора Бургас е с уникална локация разположена до брега на морето в Приморски парк Бургас.

e-mail: [email protected] ; [email protected]

КОНТАКТИ

КОНТАКТИ

Управител: Мирослава Аргирова 
Телефон: 0882 121001
Имейл: [email protected]
Фейсбук страница: EКСПОЗИЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ФЛОРА" ПРИМОРСКИ ПАРК ГР.БУРГАС
Локация: Eкпозиционен център "Флора", Приморски парк гр.Бургас